Ivar kurs

LÄR AV IVAR – KURS OCH FÖREDRAG

Ivar är en passionerad matvaruproducent och han berättar och undervisar mer än gärna om det han brinner för. Han kan bokas till föreläsningar, workshops och kurser.

Jag håller kurser i biodling för ”Självhushållningslinjen” på Klarälvsdalens Folkhögskola. Det är andra året nu som jag anordnar kurser där eleverna är delaktiga hela säsongen och lär sig om bikupan, gör avläggare, skördar och smakar på honungen.

Workshops på Grinnemo, här kan upp till 6 deltagare komma och se på bin, drottning, ägg, larver och yngel och smaka på honung direkt från bikupan. Detta är en kortare inblick i biodling på 2 till 3 timmar, allt efter intresse och engagemang.

Kurs för nybörjare. Jag anordnar också väldigt gärna kurs för nybörjare i matproduktionsbranschen. Jag har utarbetat allt själv och försökt hitta lösningar på det mesta. När jag startade upp verksamheten här, var det ingen som erbjöd kurser i ”hur man startar upp”. Detta har jag lagt ner mycket tid på och även fått stor erfarenhet av. Hur man bygger en produktionslinje, praktisk organisering av arbetet och var man kan hitta information om det mesta. Eftersom jag gått den långa vägen känner jag att jag kan föreläsa om detta. Det är kul att klura ut saker själv men det tar kanske ett eller två år extra. Kunskapen jag har kan omsättas till att hjälpa andra att snabbt komma igång.

Jag kan erbjuda föreläsningar till företag och organisationer enligt nedanför:

• Bin och biodling
• Syltproduktion
• Självhushållning
• Matproduktion

Lägg även märke till att när man anmäler sig till en kurs, får man tillgång till både recept och teknik. Att laga god sylt handlar inte bara om att använda fina råvaror, lite socker och pressade citroner, utan även om teknik. ”Hur länge ska detta koka och hur mycket ska det koka?” God sylt handlar först och främst om teknik.

ANMÄLAN TILL IVARS KURSER

Ring +46 (0)73 076 50 22 och avtala tid, ämne och längd på en föreläsning eller kurs.
Innehåll och längd på kursen anpassas till din organisation eller ditt företag.  
Du kan ställa frågor direkt till mig, innan, under och efter kursen.

Deltagare på kurs